Halisztok!
Ma van a 17.napom...Keményítőnap.
Ma sóska a menü hagymás tört burgonyával én készítettem nagyon finom lett:)
Sóskamártás
A megvásárolt sóskát megtisztítjuk a felesleges levélnyelektől, és tisztára mossuk, lecsöpögtetjük, és nagyjából összevágjuk. Kevés olajon egy nagy evőkanál cukrot kezdünk pirítani, amikor már sárgás, rádobunk öt szál felkarikázott újhagymát vagy egy kevés, karikára vágott póréhagymát. Amikor felszáll a cukros-hagymás illat, rászórjuk a megvágott sóskát – részletekben, egymás után, ahogyan egy adag összeesik, jöhet a következő maréknyi.Mikor mind a fazékban van, átkeverjük, sózzuk, és lefedjük, hadd párolódjon a saját levében. Eközben egy púpos evőkanál lisztet csomómentesre keverünk két nagy evőkanál tejföllel. Amikor a zöldség puha, esetleg egy nagyon kevés vizet öntünk alá, és a tejfölös habarást belefőzzük. Ekkor botmixerrel jól megdolgozzuk, és visszatesszük a tűzre. Feleresztjük két deci tejszínnel és egy kevés tejjel, forrpontig melegítjük, és még némi cukorral beállítjuk az ízét. Lehet csak tejjel is készíteni, de a tejszín nagyon finom bársonyosságot ad a kész ételnek, érdemes rá áldozni.
Hagymás tört burgonya,ahogy én szeretem:)
Meghámozott, felkockázott burgonyát felteszünk főni mikor már puha összetörjük.
Hagymát finomra vágunk, serpenyőbe olajon aranybarnára pirítjuk, majd, ha ez megvan levesszük a tűzről és megszórjuk pirospaprikával..., majd ezt a tört burgonyára öntjük jól összedolgozzuk:)