HTML

25.Nap + Sós sütemények

2011.03.14. 13:27

szerző: Belsebubb

Sziasztok!

25.Napom szénhidrátnap ma krumplis tészta izű tésztát ettem:D nem volt valami nagy szám,de néha meg lehet enni:P vacsira csokis csigát fogok enni:)

Sós sütemények

 

Sós rudacskák

hozzávalók 4 főre 

kenéshez

  • 1 egész tojás

szóráshoz

  • 5 dkg reszelt sajt

elkészítés 

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojássárgákat és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
  2. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert egész tojással és rászórjuk a reszelt sajtot.
  3. Derelyevágóval kb. 1 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Lecsós párnácskák

 

hozzávalók 4 főre 

elkészítés 

  1. A lecsót leturmixoljuk (főzhetünk frisset is, csak várjuk meg, amíg kihűl). A sajtot kis darabokra vágjuk.
  2. A leveles tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán papírvékonyra kinyújtjuk a két tésztát. Az egyikre sok kis halmot kanalazunk a lecsópépből, kis sajtdarabkákat helyezünk a krémre, majd a másik kinyújtott tésztát ráterítjük.
  3. Ahol nincs töltelék, ott szorosan benyomkodjuk, és ezeknél a részeknél vágjuk el (derelyeszaggatóval). 
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és előmelegített sütőben pár perc alatt világosbarnára sütjük.

sütési hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hagymás-gombás pirog

 

hozzávalók 4 főre 

Tésztához:    

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk  margarin
  • 1 kk cukor
  • 1 kk só
  • 1 dkg élesztő

Töltelékhez:         

  • 1 nagy fej hagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 1 tojás
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • ételízesítő
  • 1/2 dl olaj

Tetejére:        

  • 1 tojás   

elkészítés 

  1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval.
  2. Az élesztőt 2dl cukros, langyos vízben megfuttatjuk.
  3. Összegyúrjuk a lisztet az élesztővel, 30 percig pihentetjük.
  4. 4.A hagymát vékony karikára vágjuk, az olajon pároljuk,majd hozzáadjuk a gombát. Petrezselyemmel, borssal ételízesítővel ízesítjük.
  5. Ha megpuhultak,a paprikát felkockázzuk és azt is hozzákeverjük. Pár percig együtt pároljuk, majd 1 tojást felverünk és a ragura öntjük. Készre sütjük.
  6. Hűlni hagyjuk.
  7. A tésztát kb 3-4mm vastagra nyújtjuk és a tésztaformázóval kiszúrjuk. Ha nincs formázónk, akkor pohárral 10-12cm átmérőjű köröket készítünk.
  8. A lapokat egyenként a formázóba rakjuk és egy teáskanál tölteléket teszünk a közepébe. Összezárjuk. 15 percig a tepsiben kelni hagyjuk.
  9. A pohárral szaggatottak széleit villa segítségével lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne süljön ki belőle.
  10. Tetejüket felvert tojással megkenjük,szép pirosra sütjük.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Fokhagymás-sniglinges pogácsa

 

Összetevők

50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 késhegynyi só
2 db tojássárgája
1 cs. sütőpor
2 dl tejföl
1/2 csokor snidling
3 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt a tésztába és a tetejére.

Elkészítés


Mindent összekeverünk.
Kiszaggatjuk a pogácsát.
Megkenjük tojássárgájával és megszórjuk sajttal, majd sütjük.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90naposfogyibelsebubbal.blog.hu/api/trackback/id/tr292738250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása