HTML

13.Nap+burgonyás receptek

2011.03.01. 15:49

szerző: Belsebubb

Hi All!

Ma keményítő napom van, az étvágyam meg kell, hogy mondjam feletébb lecsökkent..tegnap pl. csak délben ettem, amit persze nem bánok hisz így gyorsabban fogyok:)

Ma hasáb krumplit ettem egy kis szósszal és ketchuppal...de tele vagyok és rossz a hasam... eléggé szóval szerintem ma is kihagyom a vacsit...

Mivel ma burgonyát ettem ezért írok is egy-két receptet:)

krumpli fasírt

hozzávalók:

  • 10 szem burgonya
  • két evõkanál liszt
  • só, bors, pirospaprika
  • vöröshagyma

Elkészítés:

A burgonyát megfőzöm, villával összetöröm. Ízlés szerint reszelek bele vöröshagymát, majd megfűszerezem. Kevés liszttel kikeverem. Gombócokat formálok belőle és beleforgratom zsemlemorzsába. Bő olajban megsütöm.

Tavaszi paprikás burgonya

Elkészítés:

A zsenge jól megmosott újburgonyát héjastól vékony karikákra vágjuk (aki szeretné lekaparhatja a héjját). A megtisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk és a felforrósított olajra egyszerre tesszük fel az újburgonyával. Fedő alatt kevés vízzel puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, megszórjuk pirospaprikával.

 

Rozmaringos krumpli

Elkészítés

Mossuk meg alaposan a krumplit, majd főzzük meg forró vízben. Miután megfőtt, vágjuk mindegyiket hosszában 4 cikkre, s helyezzük ezeket egymás mellé egy tepsibe. Locsoljuk meg alaposan olivaolajjal, s toljuk a sütőbe a legfelső sínre kb. 220°C-nál.

Mikor már egy kicsit elkezd hólyagosodni a krumpli, az olaj pedig sercegni, szórjuk meg a krumplit a rozmaringlevelekkel és a vékony szeletekre vágott fokhagymával. Sózzuk meg alaposan a krumplit, s toljuk vissza további kb. 5-10 percre a sütőbe. Esetleg egy kevés olivaolajjal locsoljuk még meg a krumplit. Tálaláskor ízlés szerint sózzuk.

Röszti hagymásan

Hozzávalók (3-5 személyre):
1 kg
burgonya
2 nagy vöröshagyma
bors

olaj

A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, s tedd félre, hogy jól kihűljön. A hagymát kockázd fel, és kevés olajon párold üvegesre. A főtt krumplit nagylyukú reszelőn gyaluld szálasra, sózd,  bőven borsozd, majd keverd hozzá a hagymát. A masszából formálj lepényeket, s egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat süsd pirosra.

Aranykrumpli 

Hozzávalók 4 személyre: 

80 dkg burgonya
4 szál sárgarépa
4 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj + a sütéshez
2 evőkanál liszt
Előkészítés: A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk karikára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felét kockára, másik felét karikára vágjuk.
Elkészítés: A burgonyát és a sárgarépát sós vízben külön-külön megfőzzük. Lecsepegtetjük, burgonyanyomóval összetörjük. Megforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a hagymakockákat. Hozzáadjuk a burgonyát és a répát. Sóval, borssal ízesítjük. Lisztbe forgatjuk a hagymakarikákat, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. A répás burgonyából (fagylaltadagoló) kanállal a tányérra halmokat rakunk, és meghintjük a sült hagymával.

Rántott Burgonya

Hozzávalók:

  • 1/2 kg nagyobb burgonya
  • ételízesítő
  • bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, 1/2 cm-es darabokra szeleteljük, megmossuk és leszárítjuk. Ételízesítővel és a borssal befűszerezzük, és állni hagyjuk 1 órát, hogy a fűszer jól átjárja. Ezután bepanírozzuk a burgonyaszeleteket, és forró olajban aranybarnára sütjük.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90naposfogyibelsebubbal.blog.hu/api/trackback/id/tr402701550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása