HTML

20.Nap

2011.03.08. 17:12

szerző: Belsebubb

Halisztok!

Ma van a 20.napom fehérjenap fasirtot ettem ma savanyúsággal... hát alig ment le valahogy nagyon nem vagyok ma éhes formámban:D

Hús ételek:

Halfilé tejszínes gombával

Hozzávalók:

  • 4 szép szelet tengeri halfilé
  • 1 dl fehérbor
  • 15 dkg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 6 dkg sütőmargarin
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag Knorr serpenyős gombás csirke Rafinéria
  • őrölt bors

Elkészítés:

A halfiléket megsózzuk, margarinnal kikent edénybe fektetjük, borral meglocsoljuk, és lefedve megpároljuk. A lereszelt hagymát olvasztott margarinon megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, és addig kevergetjük míg a leve elpárolog. A halszeleteket a boros léből kiszedjük, melegen tartjuk. A hal levét ráöntjük a gombára, hozzáadjuk a Knorr serpenyős gombás Rafinériát és a tejszínt, jól kiforraljuk. Tálaláskor a tejszínes gombát a halra öntjük.

Sertésborda jóasszony módra

A karajt nyolc egyenlő szeletre vágjuk, kissé kiverjük és inas részeit bevagdossuk, majd lisztben megforgatjuk és egy kevés margarinon megsütjük, azután lecsöpögtetve félrerakjuk. A visszamaradó zsíradékban először a paradicsompürét, majd a maradék lisztet kevergetve kissé megpirítjuk. Egy kevés vízzel felengedjük, 2-3 percig forraljuk. Ezt a pecsenyelevet a húsra szűrjük és 3-4 percig pároljuk. Közben a szalonnát meg a megtisztított hagymát kis kockákra vágjuk , egy serpenyőbe szórjuk és nagy lángon, kevergetve megpirítjuk. A gombát ugyancsak megtisztítjuk, fölkockázzuk, majd a szalonnás hagymával összekeverjük. Változatlan lángon tovább pirítjuk, végül megsózzuk és a fölaprított petrezselyemmel megfűszerezzük.

Csirkemáj grillen

Hozzávalók:

40-50
dkg csirkemáj (szív nélkül, ezt később levesbe belefőzöm), 1 evőkanál
reszelt vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál majoránna,
csipetnyi törött fekete bors, ízlés szerint só.

Elkészítés:

A
májról az ereket eltávolítom, majd letörülgetem, és fűszeres olajjal
megkenve mindkét oldalukat 5 percig grillezem. A fűszeres olajhoz az
összes fűszert és a reszelt vöröshagymát az olajba keverem. A roston
sült májat azonnal tálalom...tejfölös uborkasalátával vagy esetleg párolt almával is nagyon finom!

Töltött pulykamell

Hozzávalók:

1 kg pulykamell, 5 dkg sonka, 10 dkg csirkemáj, 3 dkg só, 5 dkg zsír,
10 dkg gomba, 5 dkg zöldpaprika, 1 csomó petrezselyemzöld, 3 db zsemle,
3 db tojás, 1 mk. ôrölt fekete bors, 3 dkg vöröshagyma.

Elkészítés:

A pulykamellet felnyitjuk, és húsverôvel kicsit meglapítjuk, besózzuk.


Elkészítjük a tölteléket: zsíron, kevés hagymával lepirítjuk a kockára


vágott sonkát, gombát, marinalt paprikát, megszórjuk petrezselyemmel.


Sóval, borssal ízesítjük, majd az áztatott zsemlével és a nyers


tojással jól elkeverjük. Ezután a tölteléket a már elôkészített


pulykamellre töltjük, fóliába csavarjuk. Sütôben készre sütjük. A


fóliából kivesszük, felszeleteljük és tálaljuk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90naposfogyibelsebubbal.blog.hu/api/trackback/id/tr352722273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása