Halisztok!
Ma van a 20.napom fehérjenap fasirtot ettem ma savanyúsággal... hát alig ment le valahogy nagyon nem vagyok ma éhes formámban:D
Hús ételek:
Halfilé tejszínes gombával
Hozzávalók:
- 4 szép szelet tengeri halfilé
- 1 dl fehérbor
- 15 dkg gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 6 dkg
sütőmargarin
- 2 dl tejszín
- 1 csomag Knorr serpenyős gombás csirke Rafinéria
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A halfiléket megsózzuk, margarinnal kikent edénybe fektetjük, borral meglocsoljuk, és lefedve megpároljuk. A lereszelt hagymát olvasztott margarinon megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, és addig kevergetjük míg a leve elpárolog. A halszeleteket a boros léből kiszedjük, melegen tartjuk. A hal levét ráöntjük a gombára, hozzáadjuk a Knorr serpenyős gombás Rafinériát és a tejszínt, jól kiforraljuk. Tálaláskor a tejszínes gombát a halra öntjük.
Sertésborda jóasszony módra
A karajt nyolc egyenlő szeletre vágjuk, kissé kiverjük és inas részeit bevagdossuk, majd lisztben megforgatjuk és egy kevés margarinon megsütjük, azután lecsöpögtetve félrerakjuk. A visszamaradó zsíradékban először a paradicsompürét, majd a maradék lisztet kevergetve kissé megpirítjuk. Egy kevés vízzel felengedjük, 2-3 percig forraljuk. Ezt a pecsenyelevet a húsra szűrjük és 3-4 percig pároljuk. Közben a szalonnát meg a megtisztított hagymát kis kockákra vágjuk , egy serpenyőbe szórjuk és nagy lángon, kevergetve megpirítjuk. A gombát ugyancsak megtisztítjuk, fölkockázzuk, majd a szalonnás hagymával összekeverjük. Változatlan lángon tovább pirítjuk, végül megsózzuk és a fölaprított petrezselyemmel megfűszerezzük.
Csirkemáj grillen
Hozzávalók:
40-50
dkg csirkemáj (szív nélkül, ezt később levesbe belefőzöm), 1 evőkanál
reszelt vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál majoránna,
csipetnyi törött fekete bors, ízlés szerint só.
Elkészítés:
A
májról az ereket eltávolítom, majd letörülgetem, és fűszeres olajjal
megkenve mindkét oldalukat 5 percig grillezem. A fűszeres olajhoz az
összes fűszert és a reszelt vöröshagymát az olajba keverem. A roston
sült májat azonnal tálalom...tejfölös uborkasalátával vagy esetleg párolt almával is nagyon finom!
Töltött pulykamell
Hozzávalók:
1 kg pulykamell, 5 dkg sonka, 10 dkg csirkemáj, 3 dkg só, 5 dkg zsír,
10 dkg gomba, 5 dkg zöldpaprika, 1 csomó petrezselyemzöld, 3 db zsemle,
3 db tojás, 1 mk. ôrölt fekete bors, 3 dkg vöröshagyma.
Elkészítés:
A pulykamellet felnyitjuk, és húsverôvel kicsit meglapítjuk, besózzuk.
Elkészítjük a tölteléket: zsíron, kevés hagymával lepirítjuk a kockára
vágott sonkát, gombát, marinalt paprikát, megszórjuk petrezselyemmel.
Sóval, borssal ízesítjük, majd az áztatott zsemlével és a nyers
tojással jól elkeverjük. Ezután a tölteléket a már elôkészített
pulykamellre töltjük, fóliába csavarjuk. Sütôben készre sütjük. A
fóliából kivesszük, felszeleteljük és tálaljuk.