HTML

14.Nap+tésztás ételek

2011.03.02. 13:47

szerző: Belsebubb

Szijasztok!

Elérkeztem a 2.hetemhez:) egész jól bírom ma káposztás tésztát ettem fincsi volt:) Ma még megyek este zumbázni is:P

Káposztás tészta

Hozzávalók

  • 40 dkg száraz kockatészta
  • 1 kis fej káposzta
  • 2 ek olaj
  • 1 ek cukor
  • törött bors

Elkészítés

  1. Reszeljük le a káposztát, sózzuk be, hagyjuk állni kb 20 percig (vagy amíg kellő mennyiségű levet enged), majd nyomjuk ki a levét.
  2. A cukrot karamelizáljuk az olajon, majd tegyük bele a levétől kinyomkodott káposztát, és többszöri keveréssel barnára pirítjuk. Lehet beletenni egy kis őrölt borsot ízesítésnek.
  3. A tésztát főzzük ki. Amikor megfőtt, szűrjük le, és keverjük el a káposztával.
  4. Tálaljuk sóval/borssal vagy esetleg porcukorral – vannak, akik tejföllel ízesítik.

Grízes tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg (rövidmetélt) tészta
  • 1-2 ek olaj
  • 7 dkg búzadara
  • csipetnyi só
  • tálaláshoz porcukor, baracklekvár

Elkészítés:

  1. Vizet felteszünk forralni, ha forr, beletesszük a tésztát (esetleg kevés sót) és puhára főzzük.
  2. Közben széles lábasban az olajat felhevítjük, beleszórjuk a darát, állandó kevergetés mellett pirítjuk (vigyázat! lassan indul a barnulás, de aztán begyorsul, ne égessük meg, csak kapjon szép barna színt), majd felöntjük kb. 1,5 dl meleg vízzel (vigyázat! ez pedig nagyon fog gőzölni). Alaposan elkeverjük, elzárjuk alatta a hőt, lefedjük, és hagyjuk puhára párolódni.
  3. A megpuhult darát keverjük át villával. A megfőtt tésztát leszűrjük és lecsepegtetjük, a darával villa segítségével alaposan összekeverjük, röviden átmelegítjük.
  4. Porcukorral megszórva, (barack)lekvár kíséretében azonnal tálaljuk.

Ízes-diós rácsos tészta

  • Hozzávalók

  • Kenéshez

    1 db egész tojás

  • Töltelékhez

    narancslekvár
    15 dkg dió

  • Tésztához

    1 cs. vaníliás cukor
    1 citrom reszelt héja és leve
    16 dkg cukor
    25 dkg zsír vagy sütőmargarin
    2 db egész tojás
    1,5 cs sütőpor
    51 dkg liszt


    Elkészítés

    A tészta összetevőit elegyítjük, összegyúrjuk. A tészta 2/3-át vajazott vagy sütőmargarinozott tepsi aljára tesszük, egyenletesen elnyomkodva. Megkenjük lekváral és megszórjuk a dióval. Végül a félretett maradék tésztából rácsot formázunk és a tetejére helyezzük. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90naposfogyibelsebubbal.blog.hu/api/trackback/id/tr942704034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása