Hello mindenki!
Ma a 6. napom van szénhidrátnap. Kezdek hozzá szokni ehhez a rendszerességhez:)Eleinte ugyan sokszor fájt a fejem, de már jó. Szokták mondani minden kezdet nehéz...:) Nagyon elégedett vagyok egy rég nem látott nadrágom rám jött sőt még kicsit csúszkál is:D Egyenlőre még nem állok rá a mérlegre (valahogy, mindig is féltem tőle)hááát... várok még pár napot...:P
Ma főztem ki tésztát és csináltam rá egy kis szószt egészen ehető lett... délután pirítóst sütök és baracklekvárral fogom megkenni azt nagyon szeressem:)
Szénhidrátnapra Tészták:
Káposztás tészta
A fejes káposztát apróra vágjuk, és itt akkor van két variáció: van, aki dinsztelve, kevés olajon pirítja, van, aki kevés vízen, párolja. A végeredmény azonban kb. ua. Fűszernek: őrölt fekete-bors, kevés só.
Tészta
Vizet forralunk, teszünk bele egy csipet sót és egy kis hidegen sajtolt olajat (ragadásgátló gyanánt)
Lobogó vízben odateszünk tojásnélküli durum-tésztát.
Ha kész van összedobjuk a káposztát és a tésztát.
Padlizsános tészta
Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán, 15 szem koktélparadicsom, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg feta, só, bors, olívaolaj, bazsalikom,tészta
1. Vágjuk fel kis kockákra a padlizsánt (a cukkinit csak karikákra), a paradicsomokat negyedeljük
2. Teflonban, 3 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg félig a padlizsánokat, vegyük nagy lángra és adjuk hozzá a paradicsomot és a felaprított fokhagymákat is. Rázogatva süssük készre. Sózzuk, borsozzuk, a végén adjuk hozzá az összetépkedett bazsalikomot. Ne keverjük sütés közben, hogy a paradicsom ne törjön!
3. Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, keverjük el a padlizsánnal.
Spenótos tészta
Kiengedjük a fagyasztott spenótot. Felrakjuk a tésztafőző vizet, majd 5-6 gerezd fokhagymát apróra feldarabolunk, és 2 gerezdet taktikai okokból még félreteszünk. A kiolvad spenótot amennyire lehet, felaprítjuk. Nagyjából ekkora forr a víz, amiben 20-25 deka nagyobb formájú olasz tésztát kifőzünk (penne, pipette, fusilli, farfalle stb). Fél evőkanál olívaolajat hevítünk (ha nem diétázunk, akkor 3-4 deka vajat :D ), megfuttatjuk a fokhagymát, és már rá is dobjuk a spenótot. Mielőtt kész a tészta, a tésztafőző vízből egy keveset adjunk a spenóthoz, törjük rá a fokhagymát, majd kisvártatva keverjünk hozzá egy doboz jófajta joghurtot. Leszűrjük a tésztát, hozzákeverjük a spenóthoz, és tálaljuk.