HTML

6.Napom

2011.02.22. 14:50

szerző: Belsebubb

Hello mindenki!

Ma a 6. napom van szénhidrátnap. Kezdek hozzá szokni ehhez a rendszerességhez:)Eleinte ugyan sokszor fájt a fejem, de már jó. Szokták mondani minden kezdet nehéz...:) Nagyon elégedett vagyok egy rég nem látott nadrágom rám jött sőt még kicsit csúszkál is:D Egyenlőre még nem állok rá a mérlegre (valahogy, mindig is féltem tőle)hááát... várok még pár napot...:P

Ma főztem ki tésztát és csináltam rá egy kis szószt egészen ehető lett... délután pirítóst sütök és baracklekvárral fogom megkenni azt nagyon szeressem:)

Szénhidrátnapra Tészták:

 

Káposztás tészta

A fejes káposztát apróra vágjuk, és itt akkor van két variáció: van, aki dinsztelve, kevés olajon pirítja, van, aki kevés vízen, párolja. A végeredmény azonban kb. ua. Fűszernek: őrölt fekete-bors, kevés só.

 

 

Tészta

Vizet forralunk, teszünk bele egy csipet sót és egy kis hidegen sajtolt olajat (ragadásgátló gyanánt)

Lobogó vízben odateszünk tojásnélküli durum-tésztát.

Ha kész van összedobjuk a káposztát és a tésztát.

Padlizsános tészta

Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán, 15 szem koktélparadicsom, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg feta, só, bors, olívaolaj, bazsalikom,tészta

1. Vágjuk fel kis kockákra a padlizsánt (a cukkinit csak karikákra), a paradicsomokat negyedeljük
2. Teflonban, 3 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg félig a padlizsánokat, vegyük nagy lángra és adjuk hozzá a paradicsomot és a felaprított fokhagymákat is. Rázogatva süssük készre. Sózzuk, borsozzuk, a végén adjuk hozzá az összetépkedett bazsalikomot. Ne keverjük sütés közben, hogy a paradicsom ne törjön!
3. Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, keverjük el a padlizsánnal.

Spenótos tészta

Kiengedjük a fagyasztott spenótot. Felrakjuk a tésztafőző vizet, majd 5-6 gerezd fokhagymát apróra feldarabolunk, és 2 gerezdet taktikai okokból még félreteszünk. A kiolvad spenótot amennyire lehet, felaprítjuk. Nagyjából ekkora forr a víz, amiben 20-25 deka nagyobb formájú olasz tésztát kifőzünk (penne, pipette, fusilli, farfalle stb). Fél evőkanál olívaolajat hevítünk (ha nem diétázunk, akkor 3-4 deka vajat :D ), megfuttatjuk a fokhagymát, és már rá is dobjuk a spenótot. Mielőtt kész a tészta,  a tésztafőző vízből egy keveset adjunk a spenóthoz, törjük rá a fokhagymát, majd kisvártatva keverjünk hozzá egy doboz jófajta joghurtot. Leszűrjük a tésztát, hozzákeverjük a spenóthoz, és tálaljuk.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90naposfogyibelsebubbal.blog.hu/api/trackback/id/tr152679919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása