Sziasztok!
15.Napom-gyümölcsnap volt megettem egy konzerv őszibarackot és 2 banánt:D
16.Napom van ma fehérjenap rántott húst ettem uborkával egész jó volt:D ami a gyümölcshöz képest kiválló :D
Rántott húsok kicsit másképp:):
Burgonyachipsben rántott hús
A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom. A chipset egy nylon zacskóban apróra töröm. Hogy mennyi kell, az menet közben derül ki, ugyanis elég sokat felvesz a tojás. Bepanírozom. Először lisztben, majd felvert, sózott tojásba mártom, végül az apróra tört chipsbe. Kicsit rányomkodom és egy serpenyőben, legjobb a teflon, kevés olajon megsütöm. Nem kell hozzá több olaj, mint egy rántottához.
Megjegyzés: Ne süssük túl magas hőfokon, mert előbb ég meg a panír, mint ahogy átsül a hús.
A húst kiklopfolom, fűszerezem, majd az egyik oldalát megkenem mustárral, majd villával belenyomkodom a lereszelt sajtot, ezután panírozom hagyományos módon. Forró olajban kis lángon pirosra sütöm. Mustáros-sajtos rántott hús
Hozzávalók:
Elkészítés:
Sajtos-sonkás rántott hús
Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb,
12-12 dkg sajt és gépsonka,
10 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez.
A húsból nyolc, kb. 6-8 dkg-os szeletet vágunk, jól kiveregetjük, majd egyenletesen megsózzuk. Négy hússzeletet egymás mellé helyezünk, mindegyikre egy-egy szelet sajtot és sonkát teszünk, majd ráborítjuk a megmaradt hússzeleteket, a két.
érintkező hússzelet szélét tojásfehérjével megkenjük, hogy jól összetapadjanak, és kissé megveregetjük. Az így elkészített dupla szeleteket lisztbe, felvert tojásba, morzsába bundázzuk, és nem túl forró olajban, fedővel letakarva, lassan megsütjük.
A darált diót egy tányérba szórtam, kevés prézlit is adtam hozzá, összekevertem majd a hagyományos tojás, prézli mártogatás helyett, tojás dió mártogatás következett.
Szezámos-tökmagos rántott hús
Hozzávalók:
hús(csirke vagy pulykamell)
liszt
tojás
zsemlemorzsa
tökmag
szezám
só, bors
A hús felét megsózzuk és borsozzuk, lisztbe majd tojásba és végül a tökmagos vagy szezámos zsemlemorzsába megforgatjuk, kirántjuk. A hús másik felét pedig steak fűszerrel hintjük meg és tojás bundába rántjuk ki.