HTML

15-16.Nap

2011.03.04. 18:17

szerző: Belsebubb

Sziasztok!

15.Napom-gyümölcsnap volt megettem egy konzerv őszibarackot és 2 banánt:D

16.Napom van ma fehérjenap rántott húst ettem uborkával egész jó volt:D ami a gyümölcshöz képest kiválló :D

Rántott húsok kicsit másképp:):

Burgonyachipsben rántott hús

 

A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom. A chipset egy nylon zacskóban apróra töröm. Hogy mennyi kell, az menet közben derül ki, ugyanis elég sokat felvesz a tojás. Bepanírozom. Először lisztben, majd felvert, sózott tojásba mártom, végül az apróra tört chipsbe. Kicsit rányomkodom és egy serpenyőben, legjobb a teflon, kevés olajon megsütöm. Nem kell hozzá több olaj, mint egy rántottához.

Megjegyzés: Ne süssük túl magas hőfokon, mert előbb ég meg a panír, mint ahogy átsül a hús.

 

Mustáros-sajtos rántott hús

Hozzávalók:

  • 6 szelet csontozott karaj
  • 20 dkg reszelni való sajt
  • mustár
  • ételízesítő
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A húst kiklopfolom, fűszerezem, majd az egyik oldalát megkenem mustárral, majd villával belenyomkodom a lereszelt sajtot, ezután panírozom hagyományos módon. Forró olajban kis lángon pirosra sütöm.

 

Sajtos-sonkás rántott hús


Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb,
12-12 dkg sajt és gépsonka,
10 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez.


A húsból nyolc, kb. 6-8 dkg-os szeletet vágunk, jól kiveregetjük, majd egyenletesen megsózzuk. Négy hússzeletet egymás mellé helyezünk, mindegyikre egy-egy  szelet sajtot és sonkát teszünk, majd ráborítjuk a megmaradt hússzeleteket,  a két.
érintkező hússzelet szélét tojásfehérjével megkenjük, hogy jól összetapadjanak, és kissé megveregetjük. Az így elkészített dupla szeleteket lisztbe, felvert tojásba, morzsába bundázzuk, és nem túl forró olajban, fedővel letakarva, lassan megsütjük.

Diós rántott hús      

A darált diót egy tányérba szórtam, kevés prézlit is adtam hozzá, összekevertem majd a hagyományos tojás, prézli mártogatás helyett, tojás dió mártogatás következett.

Szezámos-tökmagos rántott hús

Hozzávalók:

hús(csirke vagy pulykamell)
liszt
tojás
zsemlemorzsa
tökmag
szezám
só, bors

A hús felét megsózzuk és borsozzuk, lisztbe majd tojásba és végül a tökmagos vagy szezámos zsemlemorzsába megforgatjuk, kirántjuk. A hús másik felét pedig steak fűszerrel hintjük meg és tojás bundába rántjuk ki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90naposfogyibelsebubbal.blog.hu/api/trackback/id/tr202710608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása