HTML

Csokis mogyorós muffin

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 12,5 dkg olvasztott margarin
  • 1/2 bögre tej
  • 1 dl 100 %-os narancslé
  • 3 evőkanál darált mogyoró
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barackízt.
A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a tört étcsokit.
A tésztát a formába kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

Boci muffin

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 tábla boci csoki

Elkészítés:
A tejből, a lisztből és a vajból besamel mártást készítünk, közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Kicsit kihűtjük.
A három tojást felverjük habosra a cukorral, majd hozzákeverjük a főzött krémhez.
Elfelezzük a krémet, és az egyikbe tesszük a kakaót és az olvasztott csokit. Hogy egyforma sűrűségű legyen mindkét tészta, a sárgához hozzákeverünk még 2 evőkanál lisztet.
Kivajazott-lisztezett muffin formába kanalazzuk felváltva a két krémet (a szilikonformát nem kell kikenni).
A tepsit vízfürdőbe állítjuk, és egy órát sütjük 180 fokon.
A tetejét leönthetjük fehér és tejcsokival vegyesen.

Barackos muffin

Hozzávalók:
10 dkg aszalt barack
5 dl liszt
2 teáskanál sütőpor
1 evőkanál kardamom
2 dl cukor
1 dl barnacukor
4 tojás
10 dkg olvasztott margarin
2 dl joghurt
3 evőkanál narancs koncentrátum

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A barackokat apróra vágjuk, és összekeverjük a szárazanyagokkal.
A tojásokat a cukorral, margarinnal es a joghurttal összeverjük elektromos habverővel.
Belekeverjük a többi hozzavalót, a formákba kanalazzuk, és kb. 12 percig sütjük.

Áfonyás muffin

Hozzávalók:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliáscukor
3 tojás
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
25 dkg áfonya

Elkészítés:
A vajat a cukorral, a vaníliáscukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd óvatosan belekeverjük az áfonyát is.
Kivajazott muffinformákba töltjük, 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Kávés muffin vaníliapudinggal töltve

hozzávalói:

A muffinokhoz :

200 g búzaliszt
50 g rétsliszt
8 g sütőpor
csipet só
100 g kristálycukot
2 db tojás
80 ml étolaj
1 dl tejföl
fél dl feketekávé

A töltelékhez :

200 ml tej
2 ek kristálycukor
fél csomag vanília puding por

 elkészítése :

Először a tölteléket készítsük el, a pudingport és a cukrot kevés tejben keverjük csomómentesre, a maradék tejet pedig forraljuk fel.Ha a tej felforrt a pudingos cukros tejet öntsük bele és főzzük meg.Ha besűrűsödött a puding vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.Közben készítsük el a muffin tésztáját.Ehhez a tojást és a cukrot keverjük össze, adagoljuk hozzá az étolajat,a tejfölt és a már kihűlt ízesítetlen fekete kávét.Külön edényben keverjük el a lisztet, a sütőport és a csipet sót, majd adjuk az előző masszához.Ebből a masszából a muffinforma minden kivajazott mélyedésébe egy evőkanállal kanalazzunk bele, erre tegyünk egy kiskanálnyi pudingot és annak tetejére újra a tésztát.A muffinok már mehetnek is az előmelegített sütőbe 20 percre!

Epres-joghurtos muffin

hozzávalói:

20 dkg eper (ízlés szerint többet is tehetünk bele, de ne sokkal többet)
1 db citrom
15 dkg kristálycukor
10 dkg margarin
2 db tojás
másfél dl epres joghurt
fél dl tej
25 dkg liszt
fél tasak sütőpor


 elkészítése:

Az epret vágjuk fel kis darabokra, majd áztassuk be egy picit a citrom levébe és szórjunk rá egy kanál cukrot.A maradék cukrot keverjük össze a margarinnal, a tojások sárgájával, a tejjel és az epres joghurttal.Ha jó alaposan összekevertük ezeket a hozzávalókat, adagoljuk hozzá a lisztet, a sütőport és a reszelt citromhéjat.Verjük fel a tojások fehérjét és forgassuk bele az előző masszába és utána adagoljuk hozzá a citromlével megáztatott epret.
Előmelegített sütőben és zsiradékkal (margarin vagy vaj) kikent muffin sütő formában kell sütni a muffint!20-25 perc

Konyakos meggyes muffin recept

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
csipet só
2 tojás
20 dkg cukor
10 dkg vaj szobahőmérsékleten
1,5 dl tej vagy tejszín
12 szem konyakos meggy

A konyakos meggyes muffin elkészítése:

A muffinformákat kivajazzuk vagy papírral kibéleljük, majd előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. A cukrot eldolgozzuk a tojásokkal, hozzáaduk a vajat, majd beleöntjük a tejet. Ezután hozzáadjuk a sóval és a sütőporral összekevert lisztet és csomómentesre keverjük a masszát. A muffinformákat félig töltjük a masszával, majd mindegyikbe 1-1 bonbont teszünk és rákanalazunk egy pici masszát, úgy hogy kb. háromnegyedig legyen töltve a muffinforma.Irány a sütő kb 20 perc erejéig.

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90naposfogyibelsebubbal.blog.hu/api/trackback/id/tr862704079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása