HTML

7-8.Nap

2011.02.24. 15:45

szerző: Belsebubb

Sziiiiaaasztoook!

Van egy jó hírem 1hét elteltével 3kg-ot fogytam a csípőm 5cm-el kisebb a mell és derékbőségem 2cm-el:)elégedett vagyok...de még messze a vége...tartsatok ki ti is én is azt teszem...hisz tudjátok a türelem rózsát terem:)

Tegnap sajnos nem jutottam géphez, de ma ismét itt!!!:) A 7.napom gyümölcs nap volt, amin meggykompótot és barackkompótot fogyasztottam érdekes ezúttal nem fájt a fejem és a gyomrom sem szóval csak ajánlani tudom mindenkinek!!!!

8.Napom Fehérjenap --->hááát ma 7órám volt így fél 3-ra értem haza sajnos:S húsgolyókat ettem sajttal uborkával és céklával nagyon finom volt:)

Találtam is eme becses napra egy-két finom fogást:

Fokhagymás húsgolyók tejszínes sajtmártással

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg gomba
  • 1 pici vöröshagyma
  • fokhagyma ízlés szerint
  • bors
  • majoranna
  • petrezselyem
  • 1 és fél tojás
  • 4 dl főzőtejszín
  • reszelt sajt
  • kevés olaj
  • kevés őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A gombát megtisztítom és apróra vágom. Megdinsztelem a hagymával, a fokhagymával, beleteszem a fűszereket. Ha egy kicsit kihűlt, összekeverem a darált hússal és a tojással /az egyiket beleteszem, a másikat felverem, és csak a felét öntöm hozzá/. Közben egy serpenyőben kevés olajat melegítek. A keverékből golyókat formázok, és az olajban kissé elősütöm, majd belerakom egy tepsibe. Ráöntöm a tejszínt, megszórom reszelt sajttal. Egy kicsit elkeverem a sajtot a tejszínben, majd alufólia alatt elkezdem sütni 200 fokon. Kb. 45 perc múlva leveszem a fóliát, és még szórok rá sajtot. Ezzel már csak addig sütöm, amíg a sajt egy kicsit megpirul a tetején.

Pulykamell baconbundában

Hozzávalók:

1 kg pulykamell
1 tasak szeletelt baconszalonna
1 db nagyobb vöröshagyma
1-2 db fokhagyma
2-3 ágacska kakukkfű (el is maradhat)
1 kanál olaj vagy zsír
só, őrölt bors

 

Elkészítés:

A pulykamellet hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk, és úgy vágjuk be, hogy egy nagyobb szeletet kapjunk. A szelet egyik felére ráhalmozzuk a vékonyra felszeletelt vöröshagymát és a szintén vékony lapokra szeletelt 2-3 gerezd fokhagymát. Megsózzuk, és kicsit megborsozzuk, majd ráhajtjuk a hússzelet mások felét. Késheggyel a pulykahúsba kis zsebeket szúrunk, melyekbe beletűzdeljük a többi fokhagymát. A baconszalonna csíkokat egymás mellé kiterítjük, oly módon, hogy a hús méretének megfelelő lapot kapjunk. Az egyik szélére helyezzük a pulykahúst, és belegöngyöljük a szalonna szeletekbe. Egy kisebb tepsit zsírral, vagy olajjal kikenünk, belehelyezzük a pulykamellet, melyet meghintünk a csirke-fűszersóvalés a friss kakukkfűvel. Egy kevés vizet aláöntve, alufóliával letakarva, közepes tűzön, kb. másfél óra alatt puhára pároljuk. A fóliát levéve még pár percig sütjük, amíg a teteje pirosra sül.

Karaj Dávid király módra

  • Hozzávalók:

    12 szelet karaj
    ½ kg darálthús
    vegeta
    foghagyma
    petrezselyemzöld
    tojás
    liszt
    zsemlemorzsa a panírozáshoz

     

  • Elkészítés:

     

    Elõször a húsokat kiklopfoljuk és megsózzuk enyhén, ezután a darálthúst belerakjuk egy edénybe és fűszerezzük egy kicsi vegetával, apróra vágott petrezselyemzöldel és kockára vágott foghagymával. Ezt jól összedolgozzuk utána a hússzeleteket betöltjük ezzel a masszával és feltekerjük, fogvájóval betűzzük, bepanírozzuk és ezek után lassú tűzön olajban pirosra sütjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90naposfogyibelsebubbal.blog.hu/api/trackback/id/tr812687685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása