Sziiiiaaasztoook!
Van egy jó hírem 1hét elteltével 3kg-ot fogytam a csípőm 5cm-el kisebb a mell és derékbőségem 2cm-el:)elégedett vagyok...de még messze a vége...tartsatok ki ti is én is azt teszem...hisz tudjátok a türelem rózsát terem:)
Tegnap sajnos nem jutottam géphez, de ma ismét itt!!!:) A 7.napom gyümölcs nap volt, amin meggykompótot és barackkompótot fogyasztottam érdekes ezúttal nem fájt a fejem és a gyomrom sem szóval csak ajánlani tudom mindenkinek!!!!
8.Napom Fehérjenap --->hááát ma 7órám volt így fél 3-ra értem haza sajnos:S húsgolyókat ettem sajttal uborkával és céklával nagyon finom volt:)
Találtam is eme becses napra egy-két finom fogást:
Fokhagymás húsgolyók tejszínes sajtmártással
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg gomba
- 1 pici vöröshagyma
- fokhagyma ízlés szerint
- só
- bors
- majoranna
- petrezselyem
- 1 és fél tojás
- 4 dl főzőtejszín
- reszelt sajt
- kevés olaj
- kevés őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A gombát megtisztítom és apróra vágom. Megdinsztelem a hagymával, a fokhagymával, beleteszem a fűszereket. Ha egy kicsit kihűlt, összekeverem a darált hússal és a tojással /az egyiket beleteszem, a másikat felverem, és csak a felét öntöm hozzá/. Közben egy serpenyőben kevés olajat melegítek. A keverékből golyókat formázok, és az olajban kissé elősütöm, majd belerakom egy tepsibe. Ráöntöm a tejszínt, megszórom reszelt sajttal. Egy kicsit elkeverem a sajtot a tejszínben, majd alufólia alatt elkezdem sütni 200 fokon. Kb. 45 perc múlva leveszem a fóliát, és még szórok rá sajtot. Ezzel már csak addig sütöm, amíg a sajt egy kicsit megpirul a tetején.
Pulykamell baconbundában
Hozzávalók:
1 kg pulykamell
1 tasak szeletelt baconszalonna
1 db nagyobb vöröshagyma
1-2 db fokhagyma
2-3 ágacska kakukkfű (el is maradhat)
1 kanál olaj vagy zsír
só, őrölt bors
Elkészítés:
A pulykamellet hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk, és úgy vágjuk be, hogy egy nagyobb szeletet kapjunk. A szelet egyik felére ráhalmozzuk a vékonyra felszeletelt vöröshagymát és a szintén vékony lapokra szeletelt 2-3 gerezd fokhagymát. Megsózzuk, és kicsit megborsozzuk, majd ráhajtjuk a hússzelet mások felét. Késheggyel a pulykahúsba kis zsebeket szúrunk, melyekbe beletűzdeljük a többi fokhagymát. A baconszalonna csíkokat egymás mellé kiterítjük, oly módon, hogy a hús méretének megfelelő lapot kapjunk. Az egyik szélére helyezzük a pulykahúst, és belegöngyöljük a szalonna szeletekbe. Egy kisebb tepsit zsírral, vagy olajjal kikenünk, belehelyezzük a pulykamellet, melyet meghintünk a csirke-fűszersóvalés a friss kakukkfűvel. Egy kevés vizet aláöntve, alufóliával letakarva, közepes tűzön, kb. másfél óra alatt puhára pároljuk. A fóliát levéve még pár percig sütjük, amíg a teteje pirosra sül.
Karaj Dávid király módra
- Hozzávalók:
12 szelet karaj
½ kg darálthús
vegeta
foghagyma
petrezselyemzöld
tojás
liszt
zsemlemorzsa a panírozáshoz - Elkészítés:Elõször a húsokat kiklopfoljuk és megsózzuk enyhén, ezután a darálthúst belerakjuk egy edénybe és fűszerezzük egy kicsi vegetával, apróra vágott petrezselyemzöldel és kockára vágott foghagymával. Ezt jól összedolgozzuk utána a hússzeleteket betöltjük ezzel a masszával és feltekerjük, fogvájóval betűzzük, bepanírozzuk és ezek után lassú tűzön olajban pirosra sütjük.