Sült banán mandulaforgáccsal
Hozzávalók:
- 4 banán
- 4 teáskanál margarin
- 4 evőkanál méz
- 2 evőkanál mandulaforgács
A banánt hámozd meg, és vágd ketté hosszában, majd forró vajon, kis lángon süsd meg. Vigyázz, hogy le ne égjen! Ha kész, csorgasd rá a mézet, és szórd meg mandulaforgáccsal. Kiváló csemege.
Könnyű gyümölcssaláta
Hozzávalók:
- 2 alma
- fél mokkáskanál fahéj
- 2 narancs
- 2 banán
- 2 evőkanál mazsola
- 0,5 l narancs- vagy almalé
Az almát hámozd meg, magozd ki, szeleteld fel. A narancsot is pucold meg, és bontsd cikkekre. Mosd meg a mazsolát, és szeleteld fel a banánt. Az almát forgasd meg a fahéjban, majd tedd egy nagy tálba. Ezután add hozzá a narancsot, a banánt, a mazsolát, majd a gyümölcslevet, és végül jól keverd össze az egészet. Még frissen tálald.
Sült alma fűszeres mártással
Hozzávalók:
- 3 jonatánalma
- 2 nagy másfajta alma
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál méz
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
Süsd meg héjában az almát, majd hámozd meg, szeleteld fel, és rakd egy salátatálba. Tálalás előtt alaposan keverd össze az összes többi hozzávalót, és öntsd a sült almára. Azonnal fogyaszthatod.
Téli gyümölcssaláta
Hozzávalók:
- 2 alma
- 5 mandarin
- 2 narancs
- 2 kivi
- 2 banán
- 3-4 evőkanál méz
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
Tisztítsd meg, hámozd meg, végül szeleteld fel a gyümölcsöket, és tedd őket egy tálba. Ezután a mézzel és a citromlével alaposan keverd össze. Fogyasztás előtt legalább egy órára tedd a hűtőbe.