HTML

Tenger gyümölcsei receptek

2011.02.24. 15:56

szerző: Belsebubb

Tenger gyümölcsei boros-tejszínes szószban

Hozzávalók:

  • 50 dkg tenger gyümölcsei fagyasztva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • petrezselyemzöld
  • 1/2 húsleveskocka
  • citrom
  • olívaolaj

Elkészítés:

A fagyasztott tenger gyümölcseit félig hagyjuk kiengedni.
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük. Az olajat felmelegítjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. Ezután hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, összeforgatjuk, felöntjük a borral. Ízlés szerint fűszerezzük, rányomjuk 1/2 citrom levét, és pár percig főzzük (nem kell túl sokáig, mert szétfő, kb. 10 perc).
A keményítőt simára keverjük a tejszínnel, majd felöntjük vele az ételt, és óvatosan összeforgatjuk. Felforraljuk, és 2-3 percig főzzük.

Töltött tojás (garnélával)

8 tojás, 4 EK tejföl, néhány főtt garnélarák, só, bor, a díszítéshez kaporágacskák.


A tojásokat megfőzöm, lehűtöm, kettévágom. A sárgáját kiveszem, szitán áttöröm, összekeverem a tejföllel, sóval, borssal és a garnélákkal. Teáskanállal visszatöltöm a tojásokba. A tetejét kaporágacskákkal díszítem.

Tenger gyümölcsei saláta recept

Hozzávalók:
1 fej endívia saláta
1 db kígyóoborka
2 db paradicsom
2 db fehérpaprika
1 db citrom
2-3 evőkanál olivaolaj
1-2 evőkanál ecet
fagyasztott tenger gyümölcsei
Kotányi salátaöntet

Elkészítés:
A salátát feldaraboljuk, de hagyunk néhány levelet a tál aljára is.
Uborkát, paradicsomot, paprikát feldaraboljuk(tetszés szerint).
A tenger gyümülcseit forrásban levő vízben kifőzzük.
Majd hozzáadjuk a salátához s feldarabolt zöldségekhez.
Az ecetetes, olivaolajas salátaöntetet is hozzáöntjük a salátához.
A citrom levét rácsöpögtetjuk.

 

 

Tenger gyümölcsei ínyencsaláta

 



Hozzávalók:
50 dkg polip
30 dkg tintahal
20 dkg koktélrák
50 dkg kagyló
2 szál zeller
2 dl fehérbor
6 koktélparadicsom
1 csokor apróra vágott petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
só, bors, babérlevél
2 szem citrom

A folhagymát olívaolajon megpirítjuk, babérlevéllel ízesítjük, majd hozzáadjuk a zellerleveleket és az apróra vágott zellerszárat. Hozzáadjuk a kagylót, sóval borssal ízesítjük. Kevés fehérborral felöntjük és felforraljuk, ameddig a kagyló elkészül.
Másik serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a petrezselymet és a tintahalkarikákat, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a megpucolt rákot és a szeletekre vágott poliplábakat, kevés citromlével megöntözzük, beletesszük az apróra vágott paradicsomot és citromot, sóval borssal ízesítjük. Tálaláskor a kagylóra helyezzük a tenger gyümölcsei ragut.
Jó étvágyat!


 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90naposfogyibelsebubbal.blog.hu/api/trackback/id/tr992687714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása