HTML

Szénhidrátnapra receptek

2011.02.19. 12:38

szerző: Belsebubb

Grízes tészta baracklekvárral

 
 

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 10-20 dkg gríz
  • pici olaj
  • ízlés szerint baracklekvár

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük. Leszűrjük.

A grízt kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük 1-1,5 dl vízzel, megvárjuk, míg felszívja a vizet a gríz, és összekeverjük a tésztával.

Baracklekvárral kínáljuk.

 

Bazsalikomos-fokhagymás penne

Hozzávalók:

  • 2 személy részére:
  • 1-2 db paprika
  • 2 nagyobb fej paradicsom
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss bazsalikomlevél
  • 3-4 db szárított paradicsom
  • 2-3 kanál olívaolaj
  • 25-35 dkg penne (durum)

Elkészítés:

A paprikát apró kockákra vágjuk (1-1 cm), és olívaolajon hirtelen megpirítjuk. A fokhagymagezedeket fokhagymanyomóval hozzáadjuk, a paradicsomot (forrázás után a héját eltávolítva) apró kockákra vágva hozzákeverjük. A szárított paradicsomot felkockázva hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (A szárított paradicsom sózott!). Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, a tészta levéből néhány kanállal a pardicsomos mártásunkhoz adagolunk. A mártást a 4-5 percig főzzük, ügyelve, hogy kellően szaftos maradjon, szükség esetén több kanál főzővizet adagolunk hozzá. A tésztát leszűrjük és a mártáshoz keverjük. Tálaláskor a megmaradt bazsalikomlevéllel megszórjuk.

Penne ruccolás szósszal

Hozzávalók:

Elkészítés:

Olajra dobjuk a paradicsompürét és a zúzott vagy felaprított fokhagymát, kis bazsalikommal, majoránnával és egy késhegyni őrölt rozmaringgal, sóval ízesítjük. Ha édes a püré, több só kell. Első fortyogás után beletépkedjük apróra a ruccolát, és kicsit összemelegítjük (max. 2 perc). A tésztát csak kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük a szósszal.

Ropogós pizza

Hozzávalók:

  • 4 minipizzához:
  • 37,5 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2-2,5 dl langyos víz
  • 4 evőkanál olaj
  • fél teáskanál só

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd kevés vízzel kovásszá keverjük. Konyharuhával letakarva 15 percig kelesztjük. Beleöntjük a maradék vizet és olajat, sózzuk, majd sima tésztává gyúrjuk. Még 30 percig kelesztjük. 4 kis cipóra osztjuk, lisztes deszkán fél centis lapokká nyújtjuk. Előmelegített sütőbe tesszük kizsírozott tepsiben, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzés:

Sütés előtt bármilyen feltétet tehetünk rá. Nagyon finom paradicsom alappal, hagymával, többféle sajttal, zöldségekkel, felvágottal, stb. Mindig tegyünk a feltétre is egy kis olajat, legjobb olívaolajjal meglocsolni (3-4 evőkanálnyi).

Chilis csokis muffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 csipet só
  • 15 dkg barnacukor
  • 1 evőkanál őrölt chilipaprika
  • 2 egész tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1,5 dl tej

Elkészítés:

Keverd össze a száraz anyagokat. Add hozzá a darabokra tört étcsokoládét és a chilipaprikát. Keverd össze az olajat, a tojást és a tejet, majd öntsd a száraz keverékhez. Keverd össze néhány mozdulattal (ne túl sokáig). A muffinformát béleld ki papírkapszlikkal, és kanalazd bele a masszát. Süsd előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig. Hagyd a formában kihűlni. Másnap is nagyon finom.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90naposfogyibelsebubbal.blog.hu/api/trackback/id/tr192672438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása