HTML

Hozzávalók:

  • 25 dkg reszelt trappista sajt,
  • 1-1,5 kg sertés karaj (ez helyettesíthető csirke- vagy pulykamellel),
  • 0,5 liter főzőtejszín,
  • 2-3 db tojás,
  • 30 dkg szeletelt sonka,
  • egy kis üveges gomba,
  • margarin a hőálló tál kikenéséhez,
  • ízlés szerint fűszerek (pl. fokhagymás fűszersóval és sertéssült fűszerkeverékkel nagyon finom).

Elkészítése:

Egy hőálló tálat kikenek margarinnal, és az alját kirakom reszelt sajttal. A húst vékony szeletekre vágom és kiverem. A főzőtejszínt a tojással kikeverem, és beleforgatom a kiklopfolt húst, majd ráteszem következő rétegnek a sajtra. Rétegezem tovább a sonkával és a gombával, majd a tetejére ismét a főzőtejszínes tojásba forgatott hús kerül. Természetesen menet közben ízlés szerint fűszerezem.
Rizzsel vagy hasábburgonyával tálalom.

Hagymás szelet

Hozzávalók:
4 hagyma,
4 szelet sertéshús (125g/db),
só, bors,
1 ek olaj,
125 g tejföl,
curry

A hagymákat meghámozzuk, elfelezzük, és vastagabb szeletekre vágjuk. A hússzeletekről a nedvességet papírtörlővel leitatjuk és körös-körül besózzuk, borsozzuk. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, és a hússzeletek mindkét oldalát 5 percig sütjük benne. Majd kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. A hagymát ebben a zsiradékban 5 percig pároljuk, ha szükséges kevés vizet vagy fehérbort adunk hozzá. Hozzákeverjük a tejfölt, felforraljuk, sózzuk és borsozzuk, és curry-vel ízesítjük, a húsra halmozzuk.

Sertéscomb fűszeres mártásban

 

Hozzávalók:

1 kg sertéscomb

1- 1,5 dl étolaj

ketchup, mustár, bors, só

ételízesítő, só

2 kisebb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db savanykás alma 

Elkészítés:

A húst besózzuk és bekenjük a ketchup, mustár, ételízesítő és bors keverékével, majd 1 éjszakára hűtőbe hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és, hogy puhuljon a hús. Másnap egy mélyebb edénybe helyezzük a húst, meglocsoljuk étolajjal. A cikkekre vágott vöröshagymát, almát és fokhagymát köréje helyezzük. 2 dl vizet öntünk alá, és lefedjük alufóliával, így sütjük 1 órán keresztül. Az 1 óra elteltével levesszük a fóliát a húsról és tovább sütjük, időnként a levével meglocsoljuk. A húst egy deszkán szeletekre vágjuk. A tepsiben maradt szaftot, hagymát és almát alaposan összeturmixoljuk, és a hússzeletekre öntjük.

Cigánypecsenye recept


Hozzávalók:
Csíkokra vágott húsosszalonna,sertés tarjaszeletek,
pecsenyefűszerkeverék,fokhagyma,lilahagyma,kaliforniai paprika,paradicsom.

Elkészítés:
A csíkokra vágott húsosszalonnát kipirítjuk,majd a visszamaradt zsíron a kiklopfolt tarjaszeleteket átsütjük.A húst pecsenyefűszerkeverékkel meghintjük (készíthetünk is fűszerkeveréket ő.kömény,fokhagymasó,p.paprika keverékéből),fokhagymával megtűzdeljük.Lilahagymát adunk hozzá félkarikára vágva,kaliforniai paprikát szintén félkarikára vágva,és paradicsomot cikkekre vágva,ezekkel is jól átpirítjuk.Főtt,cikkekre vágott burgonyát visszamaradt szalonnazsíron (vagy olajon) jól megpirítjuk,ezt tálaljuk köretként a hús mellé.

Elkészítési idő: 40 perc

Fóliában sült marhahústekercs sajttal

 

  • 60 dkg marhahús
  • tojás 2 db
  • olaj 1 cl
  • Csípőspaprikás Göcseji csemege sajt 12 dkg
  • őrölt köménymag
  • pirospaprika
  • majoránna
  • őrölt bors, só

Az ín- és faggyúmentes, teljesen sovány marhahúst pici lyukú darálón ledaráljuk, keverőtálba fektetjük és hozzátesszük a tojást. Sóval, őrölt borssal, majoránnával, őrölt köménymaggal ízesítjük. Egynemű masszává dolgozzuk. Az alufóliát az asztalra terítjük, kevés olajjal kenjük meg, ráhelyezzük a húst és kb.. 1 cm vastag téglalappá formázzuk. Közepére fektetjük a sajtdarabokat, majd roládszerűen felcsavarjuk úgy, hogy a sajt a hús közepébe kerüljön. Végül a fóliába szorosan becsavarjuk. Sütőlapra helyezzük és közepes hőmérsékletű sütő-be rakva fél óráig sütjük. Ha elkészült, kibontjuk az alufóliából és összevágjuk. Vajas burgonyával vagy burgonyapürével tálalom, de fogyaszthatjuk hidegen is, különböző salátákkal.

Húsgolyós vitaminsaláta


  • 40 dkg darált hús (sertés- és marhahús vegyesen)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • fél teáskanál szárított kakukkfű
  • 4 evőkanál olaj
  • 15 dkg galambbegysaláta
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 30 dkg saláta
  • 1 doboz csemegekukorica
  • 20 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • cukor
  • őrölt bors

Dolgozd össze az apróra felkockázott vöröshagymát a darált hússal és a tojással, fűszerezd sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel. Formálj a masszából pici golyókat. Egy ek. olajat hevíts fel egy teflonserpenyőben és süsd meg rajta a húsgolyókat.
A paradicsomot vágd négyfelé, majd kockázd fel apróra. A balzsamecetet ízesítsd sóval, borssal és késhegynyi, cseppenként dolgozd bele a megmaradt olajat és keverdjük bele a paradicsomkarikákat. Keverd össze a salátát a lecsöpögtetett kukoricával, a húsgolyókkal együtt szedd tányérokra, ezután locsold meg az öntettel. Félbarna kenyér passzol hozzá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90naposfogyibelsebubbal.blog.hu/api/trackback/id/tr522672366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása