Gombás-tojásos tepsis hús
Hozzávalók:
- darált marhahús
- zöldhagyma
- gomba
- tojás
- tejszín
- sajt
- só
- bors
Elkészítés:
Az apróra vágott zöldhagymát, a darált húst és a gombát megdinszteljük, sózzuk és borsozzuk, majd a felesleges levet leöntjük. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, apróra daraboljuk, majd hozzákeverjük a húshoz. Kiolajozott tepsibe öntjük, tejszínnel meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben pirosra sütjük.
Túróparfé
Hozzávalók:
125 gramm sovány Bakony túró
1 tojás
1 dl tejszín
édesítőszer
Elkészítés:
A túrót összekeverjük a tojássárgájával és az édesítőszerrel. Majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét és a felvert tejszínt.
1 vagy max 2 órára mélyfagyasztóba tesszük. Jó hideg legyen, de ne legyen agyonkristályosítva, mert akkor nincs íze.
Norbis almás csirkemáj
- 2 evőkanál citromlé
- • 5 dkg edami sajt
- • 5 dkg vaj
- • 40 dkg hámozott zöldalma
- • 50 dkg csirkemáj
Vágd a hámozott almát szeletekre. Az így kapott almaszeleteket a citromlével együtt margarinon megpárolod, majd a lángról levéve egy tűzálló tálba teszed. Végül a megmosott és lecsepegtetett csirkemájat pirítsd meg a serpenyőben visszamaradt vajban úgy, hogy közben majoránnával fűszerezed. Ez elkészült májat eztán a párolt almára teheted (öntsd rá a levét is!), szórj a tetejére sajtot reszelve, és felforrósított, 180 fokos sütőben süsd kb. 10-12 percig.
Csirkemájjal töltött karaj
- 1 kg karaj
- 3 db csirkemáj
- 10 dkg gomba
- só,bors
- fűszerkeverék
A karajt kicsontozom(jó lesz a csont levesnek), a közepét hosszában átszúrom. A gombát hozzá adjuk a sót,borsozom és megpárolom, a csirkemájat felforrósított olajon átforgatom. Összekeverem a gombát és a májat, utánafűszerezem, és a karajba töltöm. A húst megszórom fűszersóval és fóliával fedő alatt puhára párolom, majd fólia nélkül pirosra sütöm a sütőben.
Baconos csirkemáj hagymaágyon
- 10-15 db csirkemáj
- 10-15 db hagymakarika
- 10-15 db vékony szelet bacon
A hagymát körökre aprítsuk,(kb.. fél centi vastagra) rá teszünk egy csirkemájat, és egy szelet bacon-nal szorosan áttekerjük. Egy tepsit vékonyan kizsírozunk, és ebbe fektetjük a májakat, elő fűtött sütőben, kb.. 180 fokon, megsütjük.
Egybesült Fasirt
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 tojás
- 2 kávéskanál mustár
- 2 evőkanál ételízesítő
- 1 kg darált hús
- 1 szikkadt zsemle
- 3 szál friss bazsalikom (1 evőkanál szárított)
- Elkészítés