HTML

Fehérjenapra receptek:)

2011.02.20. 14:44

szerző: Belsebubb

Gombás-tojásos tepsis hús

Hozzávalók:

  • darált marhahús
  • zöldhagyma
  • gomba
  • tojás
  • tejszín
  • sajt
  • bors

Elkészítés:

Az apróra vágott zöldhagymát, a darált húst és a gombát megdinszteljük, sózzuk és borsozzuk, majd a felesleges levet leöntjük. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, apróra daraboljuk, majd hozzákeverjük a húshoz. Kiolajozott tepsibe öntjük, tejszínnel meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben pirosra sütjük.

Túróparfé

Hozzávalók:
125 gramm sovány Bakony túró

1 tojás

1 dl tejszín

édesítőszer

Elkészítés:
A túrót összekeverjük a tojássárgájával és az édesítőszerrel. Majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét és a felvert tejszínt.

1 vagy max 2 órára mélyfagyasztóba tesszük. Jó hideg legyen, de ne legyen agyonkristályosítva, mert akkor nincs íze.

Norbis almás csirkemáj

  • 2 evőkanál citromlé
  • • 5 dkg edami sajt
  • • 5 dkg vaj
  • • 40 dkg hámozott zöldalma
  • • 50 dkg csirkemáj

Vágd a hámozott almát szeletekre. Az így kapott almaszeleteket a citromlével együtt margarinon megpárolod, majd a lángról levéve egy tűzálló tálba teszed. Végül a megmosott és lecsepegtetett csirkemájat pirítsd meg a serpenyőben visszamaradt vajban úgy, hogy közben majoránnával fűszerezed. Ez elkészült májat eztán a párolt almára teheted (öntsd rá a levét is!), szórj a tetejére sajtot reszelve, és felforrósított, 180 fokos sütőben süsd kb. 10-12 percig.

Csirkemájjal töltött karaj

  • 1 kg karaj
  • 3 db csirkemáj
  • 10 dkg gomba
  • só,bors
  • fűszerkeverék

A karajt kicsontozom(jó lesz a csont levesnek), a közepét hosszában átszúrom. A gombát hozzá adjuk a sót,borsozom és megpárolom, a csirkemájat felforrósított olajon átforgatom. Összekeverem a gombát és a májat, utánafűszerezem, és a karajba töltöm. A húst megszórom fűszersóval és fóliával fedő alatt puhára párolom, majd fólia nélkül pirosra sütöm a sütőben.

Baconos csirkemáj hagymaágyon

  • 10-15 db csirkemáj
  • 10-15 db hagymakarika
  • 10-15 db vékony szelet bacon

A hagymát körökre aprítsuk,(kb.. fél centi vastagra) rá teszünk egy csirkemájat, és egy szelet bacon-nal szorosan áttekerjük. Egy tepsit vékonyan kizsírozunk, és ebbe fektetjük a májakat, elő fűtött sütőben, kb.. 180 fokon, megsütjük.

Egybesült Fasirt

Hozzávalók

 

  • 1 fej hagyma
  • 2 tojás
  • 2 kávéskanál mustár
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 1 kg darált hús
  • 1 szikkadt zsemle
  • 3 szál friss bazsalikom (1 evőkanál szárított)
  • Elkészítés

     

    1. A zsömlét beáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, felaprítjuk. 2. A zsömlét kinyomkodjuk, a hagymával, a bazsalikommal együtt a darált húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mustárt, az ételízesítővel és őrölt borssal ízesítjük. Összegyúrjuk, hosszúkás cipót formázunk belőle. 3. A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, belefektetjük a húst, és a sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://90naposfogyibelsebubbal.blog.hu/api/trackback/id/tr672674713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása